در محیط اجتماعی، ادارات، پارکها و هر جایی که مجالی برای پیاده روی باشد شاهد افرادی هستیم که به نیمکت تکیه داده و در حال کلنجار رفتن با درد های ناشی از مفاصل پا هستند.
امروزه حتی سن و سال نیز یک عدد بی ربط شده است، من همین چند روز پیش با پسری 18 ساله در پارک مواجه شدم که بدلیل افزایش وزن از دردهای مفاصل پا بخود میپچید.
دردهای مفاصل پا در طولانی مدت تاثیرات مخربی در فعالیت های روزمره و ذهنی خواهند گذاشت به همین دلیل درمان سریع این موضوع پر اهمیت است.
واقعا چرا وزش نمیکنیم، چرا در معرض آفتاب قرار نگرفته و نعمتی مثل ویتامین d طبیعی را از خود منع میکنیم.
ما شبها بجای یک استکان شیر با نوشابه های گازدار به خواب میرویم و صبحانه ی مان را با چای شیرین بسیار نوستالژی که نمیدانم چه کسی این را بما یاد داده آغاز میکنیم.
براستی که تقصیر خودمان است زیرا از فضای مجازی بجای آموزش های سبک زندگی فقط کلیپ های طنز را جستجو میکنیم.
هر چه که هست آمار افراد مبتلا به دردهای مفاصل پا دیگر دارد مزخرف میشود و وزارت بهداشت و همچنین شبکه های اجتماعی بایستی به فکر ارائه ی راهکارهای آموزشی باشند.
بهرحال اگر شما نیز با این معضل مواجهید و کمی برایتان آمورشها دیر شده بهتر است در ادامه به راهکارهای درمانی ما گوش دهید.
چند نفر آرتروز دارند؟
همین چند روز پیش یک مجله ی آلمانی را مطالعه میکردم که به آمار عجیب مبتلایان به آرتروز در این قطب اقتصادیه دنیا برخوردم!
آرتروز یا استئوآرتریت در جمعیت آلمانی بسیار شایع تر از آرتریت روماتوئید (که معمولاً به عنوان روماتیسم شناخته می شود) و سایر بیماری های مفصلی است.
حدود 17.8 تا 19.3 درصد از کل آلمانی ها آرتروز دارند. استئوآرتریت در زنان تقریبا دو برابر مردان است.
از آنجایی که آرتروز عمدتاً با افزایش سن بروز میکند، میتوان انتظار داشت که درصد افراد مبتلا به آرتروز در دهههای آینده به دلیل پیری جمعیت افزایش چشمگیری داشته باشد. علاوه بر این، افراد زیادی اضافه وزن دارند و به طور کلی، ما به اندازه کافی ورزش نمی کنیم: این عوامل تاثیر زیادی بر خطر ابتلا به آرتروز دارند.
خب اگر آنجا اینجوری است وای بحال ما ایرانیان و جوانانمان که تکیه های بی معنایی به تخت های کافه ها زده اند.
هر جوان ایرانی را که میبینیم حتی از باشگاه بیرون می آید مستقیم راهیه کافه سنتی ها و قلیان سراها شده و بجای اندوختن ویتامین سعی در از بین بردن بافت هایش دارد.
وقتی بدنی نیاز به انرژی دارد آیا راهکار جالب تری از دود و دم پیدا نکردید؟!
و یا پیر مردان، بگذارید بهتر بگوییم حتی پیر زنانی که بجای دویدن و ورزش کردن با دود و دم و یا یکجا نشینی روبه هستند.
آمار بسیار مزخرفی در می آید اگر بخواهیم دقیقتر بررسی کنیم زیرا برخی از افراد این علائم را نادیده گرفته و بروز نمیدهد، به نظر میرسد کشور ما از لحاظ سلامتی و بروز بیماری های مرتبط با آرتروز به سمت منفی حرکت نموده و سن و سال با قیافه ها و فیزیک هایی که با آن رو به رو هستیم سنخیتی نداشته باشند.
پیشگیری از آرتروز و دردهای مفاصل پا
پیشگیری از ابتلا به چنین پدیده ی اجتماعی بسیار ساده است و شاید با یک رژیم و ورزش های منظم روزانه بتوان براحتی آن را مهار کرد.
اگر BMI شما بالاتر از 25 باشد، اضافه وزن دارید. BMI به صورت زیر محاسبه می شود: وزن بدن شما (بر حسب کیلوگرم) تقسیم بر مجذور قد شما (بر حسب متر). این عدد BMI شما است. خیلی سنگینی؟ سپس ممکن است ایده خوبی برای کاهش وزن باشد.
یک پزشک تغذیه در این باره میتواند برنامه ی جامعی را در اختیارتان قرار دهد زیرا مهار هر گونه آرتروز با یک شیوه نامه ی تغذیه ای بسادگی آب خوردن برایتان تمام میشود.
در این بین ورزش کردن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، ما که آنقدر محو گوشی های تلفن خود شده ایم چرا فقط باید روزانه نیم ساعت ورزش کنیم چرا بیشتر نه؟!
ما با چنین حداقل هایی فقط خودمان را قول میزنیم، یک جوک باحال از حسن ریوندی کمدین و مجری مشهور ایرانی به خاطرم رسید که تعریف میکرد ما ایرانی ها وقتی در حمام شیر آب باز است و کاری با آن نداریم بجای بستن شیر آب معمولا یک دست یا پایمان را در معرض دوش حمام قرار میدهیم تا عذاب وجدان هدر رفتن آب را نداشته باشیم!
حالا حرف همان است برخی ها فقط عذاب وجدان ورزش نکردن را دارند که می آیند یکسری پیاده روی های کوتاه را انجام میدهند و تمام میکنند و در این بین حتی کسانی هستند که همچنان امروز و فردا کرده اند.
پول، پول، پول، یکبار نگفتیم سلامتی، سلامتی و سلامتی چرا؟
خود نمایی را ول کنید و یک دوچرخه هم برای خود تهیه کنید حتی اشکالی ندارد شبها یکساعت رکاب بزنید و از سست شدن مفاصل پاهایتان جلوگیری کنید.
شما با دوچرخه سواری نه تنها پاها و عضلاتتان را قوی میکنید بلکه آن شکم گنده را هم محو میکنید که فردا در تابستان یک کت گرم جلویش نگیرید تا بهتر دیده شوید.
حوادث ناگواری که منجر به دردهای مفاصل پا و بروز آرتروز میشوند
هیچ کس از فردایش آگاهی ندارد و میتوان با یک بدشانسی از جایی سقوط کرد و یا ضربه ی شدیدی دید، تحقیقات نشان میدهند که افراد ورزشکار در مواجه با سوانح احتمالی طبیعی معمولا عکس العمل های بهتری نشان داده اند زیرا هم اینکه بدنشان آماده است و هم تمرینات خوبی داشته و از لحاظ ذهنی تقریبا میتوانند تصمیمات بهتری بگیرند.
گاهی نیز خطاهای پزشکی منجر به بدتر شدن وضعیت شده اند و اگر با پزشکی بی تجربه ملاقات کرده و تمامیه امور را به او واگذار کنید ممکن است وضعیت بدتر شده و تا آخر عمر به مشکل بخورید.
در این بین راهکارهای دارویی کم ریسک تر از عمل هایی هستند که با عجله و خودسرانه انجام میپذیرند.
توصیه میکنیم برای جراحی در وضعیت هایی که با دردهای مفصل پا یا آتروز مواجهید حتما با چند پزشک مجرب گفتگو کرده و در نهایت کسی را انتخاب کنید که چندین و چند عمل موفق داشته است.
خوشبختانه ما پزشکان بسیار بنامی در سطح کشور بدین منظور داریم که واقعا کارشان عالی است، همین چند وقت پیش یکی از بستگان من پیش یک پزشک مجرب عمل تعویض مفاصل پا را انجام داد و الان واقعا شگفت انگیز راه میرود.
حتی اگر استئوآرتریت معمولاً فقط با ساییدگی مفاصل و ساییدگی غضروف همراه باشد، قطعاً در این تصویر بالینی التهاب نیز وجود دارد که پیامد مستقیم آسیبی است که رخ داده است.
ساییدگی غضروف و در نهایت تماس استخوان به استخوان ناشی از کمبود غضروف، همراه با التهاب موضعی، منجر به درد، تورم و سفتی مشخص می شود. بر خلاف تصور بسیاری از افراد، غضروف به خودی خود حساس نیست.
از سوی دیگر، استخوان و سینوویا (پوشش مفصل)، حاوی سلولهای عصبی هستند که میتوانند فاکتورهای التهابی در مایع سینوویال و تماس استخوان با استخوان را نشان دهند، و این همان چیزی است که مغز به عنوان «درد» تشخیص میدهد.
عوامل التهابی آزاد شده (پروستاگلاندین ها و سیتوکین ها) تخریب بیشتر غضروف و واکنش های التهابی جدید را تحریک می کنند و گاهی اوقات می توانند باعث التهاب و ساییدگی بعدی غضروف از طریق جریان خون در مفاصل دیگر شوند.
درمان گرهای پزشکی برای درمان درد های مفاصل پا و آرتروز
مراجعه با پزشک را سر سری نگیرید زیرا او میتواند با عکس برداری ها و معاینه های دقیق تشخیص دهد که شما چگونه میتوانید درمان مورد نظر را پیدا کنید.
اگر وضعیت زیاد بهرنج نباشد ممکن است پزشک به شما تجویز فیزیوتراپی و آب درمانی کند که در کمتر از دو ماه معمولا میتوان وضعیت را بهتر نمود.
گاهی یکجا نشینی و یا بد نشینی منجر به بروز ضعف و دردهای مفاصل پا میشوند که در حرکات ساده ی روزمره نیز فرد را با مشکلاتی روبه رو میکنند.
تجویز دارو دومین نسخه ی رایج پزشکی است که هر پزشکی بنا به سلیقه ی خود نوع درمانی منحصر بفردی را ارئه میدهد که میتواند با آوودین هولیستیکا شروع شود، اما اخیرا دارویی که به داروخانه ها آمده قرص تریپل فلکس میباشد که خیلی سریعا قادر به تحکیم بافت استخوانی بوده است(این دارو در فرزین طب موجود است).
از جمله داروهای دیگری که برای راست کردن پا و جلوگیری از پوکی استخوان و خم شدگی در سالهای اخیر بسیار استفاده شده قرص نچرال بونتی و نچرال ولت است که البته اینها بیشتر برای افزایش قد افراد جوان تجویز و پیشنهاد میگردد(اگر مشکل کوتاهی قد دارید این دو نسخه نیز در داروخانه ما موجود میباشد و میتوانید ثبت سفارش کنید).
در نهایت ممکن است پزشک چاره ای جز تجویز جراحی نداشته باشد و نگرانی خاصی وجود ندارد شما با یک جراحیه خوب و انجام فیزیوتراپی ها و مصرف مکمل های تقویتی پس از مدتی کاملا سلامتی خود را بدست خواهید آورد.
نوشته شده توسط بهروز محتشم در داروخانه ی فرزین طب