خسته بودن

دلایل خستگی بیش از حد چرا من همیشه خسته ام!

خستگی یکی از دلایل عدم پیشرفت در زندگی هر فردی میباشد، دلایل خستگی متفاوت است اما آنچه که مهم بنظر میرسد عاملی بازدارنده از فعالیتهای عادی روزمره است که در نهایت فرد را از موفقیتها باز میدارد.

برخی از خستگی ها میتوانند ذهنی و یا حتی فیزیکی باشند هر چند که این دو ارتباط مستقیمی با همدیگر داشته و خستگی فیزیکی منجر به کم توانی دهنی خواهد شد.

یکی از دلایل خیلی ساده ی خستگی را میتوان در کیفیت خواب ها جستوجو کرد و افرادی که کمتر از حد استاندارد میخوابند و یا اینکه در حین خواب بارهای بی تاب شده و بلند میشوند میتوانند در طول روز بعد با خستگی های مزمین روبه رو شوند، پزشکان و روانشناسان معتقدند که بزرگسالان حداقل باید 7 تا 8 ساعت در طول شبانه روز خواب مستمر و مفیدی داشته باشند.

همچنین برای کم کردن خستگی اصول تغذیه ای مهم هستند و کسی که خوردو خوراک مفیدی ندارد بدلیل کمبود کالری بدنش همیشه خسته خواهد بود.

این مقاله به انواع خستگی، برخی علل و گزینه های درمانی موجود می پردازد.

انواع خستگی

اصولا ما با دو نوع از خستگی های فیزیکی و ذهنی مواجهیم.

فردی که با خستگی های جسمی مواجه است در انجام برخی از امورات حتی عادیه زندگیه خود نظیر بالا رفتن از پله ها و رفتن به خرید برای منزلش نیز با مشکل مواجه میشود و ضعف عضلانی همیشه با او همراه است و برای رفع چنین نقیصه ای یک تشخیص تست قدرت بدنی توسط پزشک ارتوپد لازم است.

خستگی های ذهنی نیز انگیزه را از فرد سلب کرده و او را برای رفع مشکلات شخصی اذیت میکند این فرد یا همیشه خواب آلود است و یا اینکه هنگام خواب بیدار مینشیند!

تشخیص مرز بین خستگی و خواب آلودگی

خواب آلودگی به دلایل عدم خواب مناسب شبانه و عدم انگیزه بدلایل افسردگی رخ میدهد، همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری باشد که خواب را مختل می‌کند، مانند آپنه خواب یا سندرم پاهای بی‌قرار.

خوشبختانه خواب آلودگی برخلاف خستگی قابل درمان است و شما میتوانید با تنظیم خواب شبانه ی خود از این معضل رهایی پیدا کنید.

با اینحال خستگی میتواند ارتباطی با یک یا چند بیماری مزمن داشته باشد که به آن سندرم خستگی مزمن یا آنسفالومیلیت میالژیک می‌گویند.

در علت های خستگی میتوان سبک زندگی را دخیل دانست، با این حال دعوت میکنیم جزییات زیر را در نظر داشته باشید:

مسائل مربوط به سلامت روان

خستگی یکی از علائم رایج افسردگی بالینی است که به دلیل خود افسردگی یا مشکلات مرتبط با آن مانند بی خوابی است. خستگی همچنین می تواند ناشی از مسائل بهداشت روانی زیر باشد:

فشارهای زندگی

غم و اندوه و حسرت

اضطراب ها

بی حوصلگی

خستگی عاطفی نظیر شکست های عشقی

بد بینی و رخدادهای غم انگیز سبک زندگی

اختلال خود زشت انگاری

دلایل غدد درون ریز و متابولیک

شرایط سلامتی و سایر عواملی که بر هورمون ها تأثیر می گذارند می توانند باعث خستگی شوند.

این شامل: سندرم کوشینگ

بیماری کلیوی

مشکلات الکترولیت

دیابت

شرایط تیروئید

بارداری

پیشگیری از بارداری هورمونی، از جمله قرص های ضد بارداری و ایمپلنت

چرا من همیشه خسته ام
دلایل متعدد خستگی های روزمره

مصرف برخی از داروها

همواره در زندگی پدران و بزرگترها بما توصیه کرده اند که کمتر بسراغ داروها برای مشکل ریز و درشت خود برویم زیرا در خوشبینانه ترین حالت ممکن چنین داروهایی باعث کاهش هوشیاری و بروز خستگی مفرط میگردد.

این دارو میتواننند شامل:

مکمل های دارویی ضد افسردگی

داروهای اضطراب

داروهای ضد فشار خون

استاتین ها

استروئیدها

آنتی هیستامین ها

و البته آرام بخش ها باشند. حتی برخی از افراد با قطع دارو نیز همچنان نتوانسته سنگینی خستگی را از روی دوش خود بردارند با اینحال گذشت زمان برای تنظیم متابولیسم بدن کمک میکند.

بیماری های قلبی و عروقی

بیماری های عامل خستگی هستند و شاهراه کنترل بدن دست سیستم قلب و عروق است و اگر مشکلی در این بین پیش بیاید کل سیستم به هم میخورد زیرا پمپاژهای خونی در دستان منطقه ی قلبیست. وحتی یکسری از بیماری های ریوی نیز میتوانند چنین شرایطی را برای فرد بوجود بیاورند اینها شامل :

پنومونی

آریتمی ها

آسم

بیماری انسداد مزمن ریه (COPD)

یکسری از بیماریهای دریچه ای قلب

بیماری عروق کرونر قلب

نارسایی احتقانی قلب

مشکلات در خواب

بارها در این مقاله به این موضوع اشاره کردیم که شاه کلید افزایش توان روزمره داشتن یک خواب و استراحت شبانه و حتی روزمره است با این حال دغذغه های فکری این آرامش را مختل کرده و روال خواب طبیعی را از فرد سلب میکند. عمده دلایل مهمی که خواب فرد را مختل میکنند به شرح زیرند:

تا دیر وقت کار کردن

شیفت های کاری

جت لگ

آپنه خواب

نارکولپسی

بیخوابی

رفلکس ازوفاژیت

مواد شیمیایی و مواد

کمبود ویتامین، کمبود مواد معدنی و مسمومیت همگی می توانند بر خواب تأثیر بگذارند و باعث خستگی شوند. مصرف نوشیدنی های کافئین دار یا الکلی نیز می تواند خواب را مختل کند، به خصوص نزدیک به زمان خواب. استفاده از محصولات حاوی نیکوتین نیز می تواند خواب را مختل کند.

شرایط پزشکی

چندین بیماری می تواند باعث خستگی شود، از جمله:

کم خونی

دیابت

فشار خون بالا

چاقی

بیماری قلبی

سندرم خستگی مزمن

عملکرد سیستم ایمنی ضعیف شده است

فیبرومیالژیا

لوپوس سیستمیک

روماتیسم مفصلی بیماری

ریفلاکس معده (GERD)

بیماری التهابی روده

درمان سرطان و سرطان، از جمله شیمی درمانی و پرتودرمانی

تغییرات وزنی

ممکن است شما به یکباره وزن خود را کاهش یا افزایش دهید پس برای اینکه ریتم کلی بدن به حالت سابق خود برگردد و سیستم ایمنی بدن راهی برای برون رفت از مخمصه خود پیدا کرده و تشخیص دهد که ریتم بهم خورده ناشی از یک بیماری مزمن نیست، پس شما کماکان باید منتظر بمانید و لازمه ان استراحت و البته ورزش کردن همراه با تغذیه های مناسب و پر کالری میباشد.

سخن پایانی

در بررسی دلایل خستگی ما میتوانستیم یکسری از نکات دیگر نظیر تغذیه ها نیز بگنجانیم، چیزی که مشخص بنظر میرسد عمده دلایل رفتارهای خودسرانه و اشتباهاتی هستند که ناگریز از سوی فرد در گذشته رخ داده است، برای حل مشکل خستگی علاوه بر اینکه شما بایستی با پزشک خود مشورت های لازمه را داشته باشید بهتر است یک فلش بک به گذشته ی خود نیز زده و شیوه های رفتاری اشتباه خود را جبران سازید. این مشکل مختص همه مردم دنیاست و چندین و چند بار در طول دوره ی حیاتش اتفاق می افتد اگر چه ناخوشایند است اما براحتی قابل حل و فصل و خاتمه دادن میباشد.

بهره گیری منابع : medicalnewstoday


از مقالات زیر دیدن فرمایید :

ترکیب علف هرز بز شاخی در داروها برای چیست ؟

مدیتیشن با مغز ما چه میکند

بهترین راههای افزایش سطح تستوسترون بدن

آشنایی با گیاه ماکا پرویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *